Hanneke van Dommelen

Diëtist

Mijn naam is Hanneke van Dommelen. Ik heb altijd al een passie gehad voor gezond en lekker eten. Mijn missie als diëtist is mensen op weg helpen naar een gezondere leefstijl en/of klachten vermindering met behulp van persoonlijke voedingsadviezen en leefstijltips. Ik ben ervan overtuigd dat de juiste voeding eraan kan bijdragen dat je lekkerder in je vel zit en meer uit het leven kunt halen. Ik vind het van groot belang dat een voedingspatroon op jouw lichaam, persoonlijke leefwijze en wensen is afgestemd. Een behandelplan wordt daarom altijd in samenspraak met de cliënt opgesteld.

In 2019 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen middels de opleiding Voeding en Diëtetiek. Ik ben direct als diëtist gaan werken in de eerste lijn bij 2 verschillende diëtistenpraktijken. Na 2 jaar ervaring opgedaan te hebben met het begeleiden van cliënten met uiteenlopende doelen en ziektebeelden, ben ik met veel enthousiasme aan de slag gegaan met het opzetten van mijn eigen praktijk. Ik heb een speciale interesse en specialisatie in voeding bij maag- en darmklachten, zoals diarree, obstipatie en het prikkelbare darm syndroom. Met een aantal kleine aanpassingen in je voedingspatroon en met aandacht voor voldoende beweging, ontspanning en slaap kunnen je maag- en/of darmklachten drastisch verminderen. Samen met de cliënt uitzoeken wat de ‘triggers’ voor de klachten zijn vind ik een leuke uitdaging. Als ervaringsdeskundige weet ik hoeveel ongemak deze klachten kunnen geven en hoeveel impact ze kunnen hebben op je dagelijkse leven. Ik help mensen hier dan ook maar al te graag vanaf te komen. Je kunt bij mij verder terecht met de meest uiteenlopende voedingsvragen.

Diëtist is een beschermd beroep. Je mag het beroep alleen uitoefenen nadat je de HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek hebt afgerond. Om jou de beste kwaliteit te bieden sta ik ingeschreven bij het Kwaliteitsregister voor Paramedici en ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.